Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

R&A Regel App

Golfregel App

The R&A:s officiella App med Regler för golfspel för Android, iPhone och iPad erbjuder dig det kompletta paketet, som täcker alla frågor som kan uppstå under en golfrond. Appen innehåller nästan 30 skisser och instruktionsvideos som förklarar reglerna 2019 och ger vägledning i många vanliga situationer.

Detta är en viktig App som varje golfare behöver för att vara uppdaterad och redo att spela enligt reglerna 2019.

Svenska Golfförbundet skriver:

Nu finns boken ”Regler för golfspel” som en app till mobilen, vilket gör det enklare för golfare att snabbt hitta svar på regelfrågor på banan. Sverige är det sjätte landet i världen som lanserar regelappen på sitt eget språk.

– I appen finns hela regelboken och en sökfunktion så att det blir lätt att hitta och ”bläddra” fram rätt avsnitt. Dessutom finns många bra illustrationer i den snabba vägledningen och i bilagan om klubbor, säger Claes Grönberg, ansvarig för regler och handicap på Svenska Golfförbundet.

Förhoppningen är att det ska gå snabbt att lösa regelfrågor ute på banan och att golfarna ska bli intresserade av att lära sig mer om regler. Appen får användas under ronden om inte spelet fördröjs.

Regelappen har fem huvudrubriker: Snabb vägledning, Regler, Definitioner, Etikett samt Quiz. I quizen finns hundratals regelfrågor som ställs slumpvis i form av en 18-hålsrond där det går att välja svårighetsgrad för att testa sig själv.

Den mobila applikationen är gratis och gäller under åren 2017 och 2018. R&A regler för golfspel finns för både Iphone och Android och kan laddas ner hos App Store respektive Google Play.

Bakom utvecklingsarbetet av appen står regelorganisationen Royal & Ancient i Skottland. Svenska Golfförbundet och alla andra länder har erbjudits att använda den. Under hösten, vintern och våren har golfförbundet lagt in den svenska översättningen ord för ord i appverktyget och översatt hundratals frågor och svar.

– Appen är skapad på engelska och R&A gav oss möjlighet att utan kostnad använda den och tekniken. Vårt ansvar var att lägga in den svenska översättningen. Det är ett arbete som tagit över 500 timmar men som nu är klart och det är vi mycket glada för, säger Claes Grönberg.