Börja Spela

Det är enkelt att börja spela golf!

Gå en Grönt Kort kurs

Det är klubbens Pro Jessica Karlsson, spelare på Europa Touren, som tillsammans med teoriansvarig har ansvaret för utbildningen och att den är av god kvalité.

I kursen får du lära dig golfens alla grundslag och vi väver ihop teori med praktik på ett roligt sätt. Du lär dig de viktigaste golfreglerna ute på vår vackra bana och så fort tränaren bedömer att du är redo så får du börja med fadderronder och spel på banan. Du får självklart låna klubbor under kursen om du inte har egna.

Vägen till Grönt Kort

Vägen till Grönt Kort för dig t.o.m. 14 år

• Registrera dig som medlem för att erhålla ett Golf-id
  • Delta i juniorträning eller träna med din förälder
  • Gör din teori tillsammans med dina föräldrar eller vår tränare Jessica
  • Gör ett spelprov
  • Registrera den godkända rundan på Min golf
  • Efter det kommer klubben att godkänna ditt Gröna Kort

Vägen till Grönt Kort för dig från 15 år och äldre

• Registrera dig som medlem för att erhålla ett Golf-id
  • Delta på en av våra Grönt kort kurser eller våra juniorträningar med vår tränare Jessica Karlsson
  • Gör det digitala teoriprovet
  • Gå fadderundor med någon du känner eller med någon klubb-fadder tills du känner att det fungerar på banan
  • Genomför spelprov för någon med grönt kort (markör)
  • Registrera den godkända rundan på Min golf
  • Efter det kommer klubben att godkänna ditt Gröna Kort

Så här går Spelprovet till för dig som är upp till 14 år

• Här är det lite olika beroende på ålder.
  • Prata med vår tränare Jessica så förklarar hon vad som gäller för just dig.
  • När du får klartecken för ditt Gröna kort ska klubben registrera detta. Skicka mejl till ekonomi@uddevallagk.se eller besök kansliet för assistans.

Så här går Spelprovet till för dig som är 15 år eller ädre

• Gör uppspelet från valfri tee med en spelare/markör med aktivt Golf-id och handicap 54,0 eller lägre
    För att klara det praktiska provet, och på så sätt bevisa att du har tillräckligt med praktiska kunskaper, gäller det att spela 9 hål på ett motsvarande handicap av 54. Det är samma sak som att få 18 poäng på dessa 9 hål.
  • Registrera godkänt uppspel  på Min Golf.
  • När du klarat teori- och spelprov har du Grönt Kort.
    Nu behöver du kontakta klubben för få spelprovet godkänt och ditt hcp aktiverat. Mejla till ekonomi@uddevallagk.se eller gå in på kansliet för assistans
  • Boka starttid
    Be din markör att boka sin egen starttid och kontakta därefter oss så får du hjälp med din bokning.
    Greenfee för alla icke medlemmar erläggs innan spel och det gäller även din markör
    Om du inte har egen markör så är du välkommen att spela på banan med en klubb-fadder
  • Rekommenderade tider för spelprov
    För att du ska kunna spela i lugn och ro och inte känna dig stressad över att det är många spelare på banan rekommenderar vi att du bokar tid för spelprov på en eftermiddagstid.

Läs Mer om Grönt Kort Kurs och Anmäl Dig Här!

Introduktion till Grönt Kort

Mer Info